Uw feedback is belangrijk

Heeft u iets gezien op de site wat niet klopt of mist u misschien een functie? Laat het ons weten via het onderstaande formulier.

Artikelen

Rotterdamse toneelgroep KRT wint Oscar

Geschreven door: TheaterNetwerk Rotterdam
Sinds: 14 maart 2014

Speelster Mariet Feenstra van het Klein Rotterdams Toneel (KRT) heeft de Man bijt hond Oscar voor beste actrice gewonnen. Zij kreeg de meeste stemmen van de kijkers voor haar vertolking van Rose in een filmfragment uit de legendarische kassakraker Titanic. Het tv-programma Man Bijt Hond, dat in haar jubileumjaar een speciaal eerbetoon aan de Oscarverkiezing brengt, selecteerde vanuit het hele land vijf amateurgroepen. Zij kregen de  opdracht om één minuut uit een legendarische film zo goed mogelijk na te spelen. De kijkers mochten uiteindelijk via hun stem bepalen welke vereniging er met de felbegeerde Oscars naar huis gingen.

Het Klein Rotterdams Toneel scoorde hoge ogen met de scène uit Titanic waarin Rose, bibberend in het ijskoude water afscheid neemt van Jack. De spelers van het gezelschap kozen onder regie van Mirjam Veldhuijzen van Zanten niet voor het ruime sop, maar voor een theatrale aanpak in theater ’t Kapelletje in de stad. Uiteindelijk ging de Friese vereniging Nim it sa it is aan de haal met de Oscar voor beste filmfragment uit Moulin Rouge.

0 reacties op dit bericht

Bezig met laden...