Uw feedback is belangrijk

Heeft u iets gezien op de site wat niet klopt of mist u misschien een functie? Laat het ons weten via het onderstaande formulier.

Artikelen

Cabaretvoorstelling over verkeer al 200 keer gespeeld

Geschreven door: Michiel van de Burgt
Sinds: 09 december 2013

Theatermaker Michiel van de Burgt speelde 6 december in Terneuzen voor de 200e keer de cabaretvoorstelling Zeven Sloten. Deze educatieve voorstelling over verkeersveiligheid speelt hij op scholen in Zuid-Holland, Zeeland en Limburg.
In de voorstelling passeren verschillende zware verkeersongelukken de revue. Door de humor die hier aan toe wordt gevoegd, houdt hij de aandacht van de leerlingen. Zo zien ze, zonder opgeheven vingertje, wat er goed en fout kan gaan in het verkeer.
Aansluitend aan de voorstelling volgt een forumdiscussie. Hierin zit een docent, twee leerlingen en vaak een agent. De laatste brengt natuurlijk veel ervaring mee in het gesprek.
Van de Burgt zegt dat de voorstelling na 200 keer nog niet gaat vervelen. Hij krijgt iedere keer weer twee nieuwe klassen voor zijn neus, die steeds anders reageren. De interactie met het publiek is leuk.
Als het aan hem ligt, speelt Van de Burgt de voorstelling nog een paar honderd keer. De voorlichting is nodig. Of dit ook kan, hangt af van de provinciale verkeersorganisaties. Deze bekostigen de voorstelling. Voor de school is hij gratis.
Kijk voor meer informatie op: www.michielvandeburgt.nl/producties/zeven_sloten.

0 reacties op dit bericht

Bezig met laden...