Uw feedback is belangrijk

Heeft u iets gezien op de site wat niet klopt of mist u misschien een functie? Laat het ons weten via het onderstaande formulier.

Artikelen

BrugTheaterFestival Alkmaar

Geschreven door: Daniëlle Koelemij
Sinds: 09 oktober 2013

Alkmaar - Na het grote succes van vorig jaar komt er een tweede editie van het BrugTheaterFestival met toneel, muziektheater, mime en cabaret. In het weekend van 8, 9 en 10 november zijn er weer gratis korte voorstellingen te bewonderen in de cafés rond de Platte Stenenbrug in Alkmaar. "Het is nog nooit zo druk en tegelijkertijd zo stil geweest" aldus een bezoeker van het eerste BrugTheaterFestival. Ruim tweeduizend bezoekers maakten in de gezellige kroegen op een relaxte manier kennis met goede amateurgezelschappen en professionele makers.

Er is veel moois te zien
De acteurs kunnen zomaar achter de bar staan, of zelfs op de bar. Ze staan op een klein podium of ze gebruiken het biljart als speelplek; alles is mogelijk. Ook zijn er dit jaar ’s middags twee kindervoorstellingen. Het festival is een idee van theatermaker en artistiek leider Leoni van Veen. ‘’Er zijn nogal wat amateurgezelschappen die alleen maar voor vrienden en familie spelen, terwijl ze prachtige dingen maken. De ongedwongen kroegsfeer biedt deze makers een mooie kans om theater te presenteren aan een breder publiek en het publiek ziet meerdere voorstellingen onder het genot van een drankje.’’

Theaterkroegentocht
Iedere voorstelling duurt zo’n twintig minuten, zodat het publiek meerdere cafés kan bezoeken. Je kunt dus je eigen theaterkroegentocht vormgeven met behulp van een blokkenschema. Soms zie je scènes uit langere voorstellingen die later nog elders gespeeld worden, soms ook zijn ze speciaal voor het BrugTheaterFestival gemaakt. Dit festival biedt het publiek de gelegenheid om op een heel laagdrempelige manier aangenaam verrast te worden door kwalitatief hoogwaardige theatervormen uit de regio.

Gratis toegang en een drankje binnen handbereik
Neem je AlkmaarPas mee, want bij inlevering van een ticket uit de Voordeelgids ontvang je een gratis non-alcoholisch drankje. Vrijwillige bijdragen, op basis van waardebepaling na afloop, zijn zeer welkom. Het Prins Bernard Cultuurfonds, VSB fonds, Taqa Cultuurfonds en de gemeente Alkmaar steunen deze editie van het festival. Het volledige programma met deelnemende cafés, aanvangstijden en achtergrondinformatie over de theatergroepen is binnenkort te vinden op www.siberischebruiloft.nl of like BrugTheaterFestival op Facebook en volg @siberischebruil op Twitter.
 

0 reacties op dit bericht

Bezig met laden...